בס”ד

תיק מפעל

הערך המוסף שלנו

מגוון רחב של הסמכות

ניסיון מגוון ועתיר שנים

תמיכה ושירותיות במקום הראשון

דיוק בזמנים ובמקצועיות

מידע

תיק מפעל החדש מסתמך על חוזר המנהל הכללי 8/2020 כה סיון תש”פ, 17 ליוני. תבנית זו מבטלת ומחליפה את תבנית התיק הישן מיוני 1997. המחזיק בתיק הישן חייב להחליף את תיק המפעל עד יוני 2023.

התיק החדש ישמש בראש ובראשונה את צוות מערך החירום המפעלי ומיועד למסירה לרשויות כדלהלן: הרשות המקומית; המשרד להגנת הסביבה; הרשות לכבאות (לרוב מבטל את הצורך בהכנת תיק שטח); פיקוד העורף ומשטרת ישראל.

קהל יעד

על פי תקנות רישוי עסקים (מפעלים מסוכנים) תקנה 4: בעלי/ מנהלי מפעל מסוכן (כהגדרתו בתקנות) מחויב להחזיק תיק מפעל במטרה לצמצם פגיעה בבני אדם וסביבה. תיק המפעל החדש מפרט את שלבי הטיפול באירוע תוך התמקדות בתגובה המיידית. 

תמצית התיק החדש

  • אחריות מבנה צוותים ובקרה: ניסוח מטרות להיערכות לאירוע חומ”ס ע”י הערכת סיכונים ותכנון דרכי התמודדות תוך הגדרת תנאים מטאורולוגיים ורצפטורים ציבוריים העלולים להיפגע. בחירת שיטה לפעולה מקבלת הודעה ראשונית, הפעלת גורמי פנים וחוץ.
  • נוהל תגובה מיידית.
  • מוספים: נתונים מבצעיים להפעלת נוהל חירום ותגובה מיידי.
  • נתוני עזר: ריכוז גיליונות בטיחות, עריכת תרחישים, ניתוח תרחישים להערכת סיכונים כמתבקש.
  • נספחים: הגדרות ומושגים פרטניים למפעל (“שפה אחידה”), פיקוד העורף, דרישות מיגון לחומ”ס, טבלאות פירוט צוותים, אישורים, רכבים, ציוד כיבוי, מיגון והצלה, תרחישי ייחוס למקרה של רעידת אדמה או אירוע מלחמתי.
  • טבלאות תרחישים נפרדים לאירועים הכוללים טווחי השפעה הכוללים טווחי השפעה לרצפטורים סביבתיים.
  •  

יתרונות י.דר בטיחות בהכנת תיק מפעל

לרשותכם עומד ידע, ניסיון והכשרה ארוכת שנים בהכנה, הגשה וקבלת אישור הרשויות המוסמכות  לתיקי שטח ומפעל, סקרי סיכוני אש, ייעוץ לבטיחות אש, הדרכות בטיחות בעבודה, בטיחות באש, גובה ותרגול צוותי חירום מפעליים.

קהל היעד

מידע נוסף

קהל היעד

כל מפעל המעסיק מעל 50 עובדים, או כל מפעל אשר נדרש על ידי מפקח עבודה ראשי בהתאם לרמת הסיכונים

מידע נוסף

חוק ארגון הפיקוח על העבודה התשי”ד 1954 קבע את המסגרות ונושאי התפקידים העיקריים לנושא הבטיחות בעבודה בישראל. החוק ראה בממונה הבטיחות בעבודה כאחד מהגורמים המרכזיים ליישום החוק. מתוקף החוק נוסחו “תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות עדכון מ 1996) אשר הגדירו את תפקיד הממונה על הבטיחות בעבודה. התקנות המתעדכנות מדי פעם לפי נושאים מגדירות את החוק על פי מונחים מעשיים שתמציתן: לשמש כיועץ לארגון (מעביד + הנהלה) בנושאים של חקיקה ותקינה בנושאי הבטיחות בעבודה. להטמיע את נושאי הבטיחות בעבודה על ידי הצפת המודעות לנושאי הבטיחות לפי מגוון כלים. הדרכות בטיחות בעבודה לקיום חוק מסירת מידע לעובד על סיכונים /מפגעים אפשריים ודרכי התמודדות ומנע לצמצום פגיעה. אתור מפגעים וסיכונים ומסירת מידע עליהם למעביד. לדרוש קיום של הסדרי בטיחות בכל היבט: במבנה, במיכון, בתהליכי עבוד וייצור, שימוש בחומרים וכד’. לטפל בנושאים של תאונות בעבודה, לתחקר, להפיק לקחים ולפרסם כפעולות מנע. לנסח הוראות בטיחות ולדרוש את ביצוען. במקרה של עובדים החשופים למפגעים כגון רעש/אבק וכ’ לדרוש מהמעביד בדיקות רפואיות. לדרוש מהמעביד זכות גישה למסמכים, מכונות, וכל אתר במפעל לצורך מילוי תפקידו. להורות על שילוט הולם כנדרש בחוק. הכנת תוכנית בטיחות ועדכונה במטרה לסייע לניהול מערך הבטיחות במפעל וזאת על ידי ריכוז נתונים מצטברים שלהלן תמציתם: עריכה של סקרי מפגעים וסיכונים מינוי נאמני בטיחות לסיוע מערך הבטיחות במפע ל, הנאמנים ישתתפו בוועדות בטיחות עריכת נהלים לאיתור וסילוק מפגעים אפשריים. ריכוז בדיקות ציוד תקופתיות ריכוז ניטורים לבדיקות סביבתיות ריכוז הדרכות בטיחות לקיום החוק למסירת מידע לעובד.

נשמח לשמוע מכם בכל נושא

Scroll to Top
Skip to content