בס”ד

אישור לפריט רישוי עסקים 7.9 אולם או גן לאירועים

הערך המוסף שלנו

מגוון רחב של הסמכות

ניסיון מגוון ועתיר שנים

תמיכה ושירותיות במקום הראשון

דיוק בזמנים ובמקצועיות

מידע

הפעלת אולם אירועים או גן לשמחות ואירועים הכולל הגשת משקאות משכרים כרוך במתן אישור בעל מקצוע לפריט רישוי 7.9 (מתוקף חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור, התשס”ה – 2005.

קהל יעד

בעלי אולמות או גן לשמחות ואירועים.

תהליך העבודה

הגשת האישור למשטרת ישראל מחלקת -רישוי עסקים מצריכה עמידה בקריטריונים המופיעים בפרסום שמתעדכן מעת לעת. העמידה בקריטריונים ובדרישות נבחנת בחברתנו על ידי ממונה בטיחות הרשאי גם לחתום על נספח ב’ – אישור בעל מקצוע. לפני עריכת המסמך להגשה למשטרת ישראל אנו מרכזים את כלל האישורים והמידע על בית העסק ובעליו.

המסמך מהווה תנאי לקבלת הרישיון ולהלן תמצית הדרישות:

  • דרישות אבטחה על פי תפוסה
  • פרטים על רשימת מועסקים, רשומת פעולות הביטחון.
  • דיווח בדיקות ביטחוניות כגון סריקות ובדיקות לכניסת מבקרים
  • דיווח על מצלמות טלוויזיה במעגל סגור
  • אופן גידור בית העסק
  • פירוט שיטות תאורה חיצוניים
  • שילוט הנוגע להגבלת הגשת משקאות משכרים (מתחת לגיל 18)
  • תוכנית תנועה וחניה, אישור מהנדס תנועה לתפוסה שמעל 4,000 מ”ר.
  • הצבת כספת כמפורט בנסח ג
  • הכללת פרטי העסק בטבלה: שמות בעלי העסק, מספרי טלפון, תיאור כללי, אחראי משמרת, מוקד בקרה, מערכות אזעקה.
  • נספח ב – אישור בעל מקצוע יכלול אישור על יציבות המבנה, אישור על תפוסת קהל, אישור על עמידה בחוקי הבניה

יתרונות למתן אישור על ידי ממוני הבטיחות של י. דר בטיחות

לנו ניסיון רב שנים במתן אישורים לפי פריטי רישוי למשטרת ישראל. שירותים נלווים לאולמות שמחות: הכנת תוכניות בטיחות להגשה לרשות לכבאות, הכנת תיקי שטח לרשות לכבאות והדרכת בטיחות בעבודה, בטיחות באש וגובה על פי דרישה.

קהל היעד

מידע נוסף

קהל היעד

כל מפעל המעסיק מעל 50 עובדים, או כל מפעל אשר נדרש על ידי מפקח עבודה ראשי בהתאם לרמת הסיכונים

מידע נוסף

חוק ארגון הפיקוח על העבודה התשי”ד 1954 קבע את המסגרות ונושאי התפקידים העיקריים לנושא הבטיחות בעבודה בישראל. החוק ראה בממונה הבטיחות בעבודה כאחד מהגורמים המרכזיים ליישום החוק. מתוקף החוק נוסחו “תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות עדכון מ 1996) אשר הגדירו את תפקיד הממונה על הבטיחות בעבודה. התקנות המתעדכנות מדי פעם לפי נושאים מגדירות את החוק על פי מונחים מעשיים שתמציתן: לשמש כיועץ לארגון (מעביד + הנהלה) בנושאים של חקיקה ותקינה בנושאי הבטיחות בעבודה. להטמיע את נושאי הבטיחות בעבודה על ידי הצפת המודעות לנושאי הבטיחות לפי מגוון כלים. הדרכות בטיחות בעבודה לקיום חוק מסירת מידע לעובד על סיכונים /מפגעים אפשריים ודרכי התמודדות ומנע לצמצום פגיעה. אתור מפגעים וסיכונים ומסירת מידע עליהם למעביד. לדרוש קיום של הסדרי בטיחות בכל היבט: במבנה, במיכון, בתהליכי עבוד וייצור, שימוש בחומרים וכד’. לטפל בנושאים של תאונות בעבודה, לתחקר, להפיק לקחים ולפרסם כפעולות מנע. לנסח הוראות בטיחות ולדרוש את ביצוען. במקרה של עובדים החשופים למפגעים כגון רעש/אבק וכ’ לדרוש מהמעביד בדיקות רפואיות. לדרוש מהמעביד זכות גישה למסמכים, מכונות, וכל אתר במפעל לצורך מילוי תפקידו. להורות על שילוט הולם כנדרש בחוק. הכנת תוכנית בטיחות ועדכונה במטרה לסייע לניהול מערך הבטיחות במפעל וזאת על ידי ריכוז נתונים מצטברים שלהלן תמציתם: עריכה של סקרי מפגעים וסיכונים מינוי נאמני בטיחות לסיוע מערך הבטיחות במפע ל, הנאמנים ישתתפו בוועדות בטיחות עריכת נהלים לאיתור וסילוק מפגעים אפשריים. ריכוז בדיקות ציוד תקופתיות ריכוז ניטורים לבדיקות סביבתיות ריכוז הדרכות בטיחות לקיום החוק למסירת מידע לעובד.

נשמח לשמוע מכם בכל נושא

Scroll to Top
Skip to content