בס”ד

אישור בטיחות למשרד הרווחה והשירותים החברתיים

הערך המוסף שלנו

מגוון רחב של הסמכות

ניסיון מגוון ועתיר שנים

תמיכה ושירותיות במקום הראשון

דיוק בזמנים ובמקצועיות

מידע

בדיקת עמידה בדרישות בטיחות למסגרות קיימות ו/או חדשות, מתייחסת לעמידה בבטיחות מבנה או מבנים המיועדים לאכלוס וזקוקים לאישור משרד הרווחה. העדכון האחרון פורסם בינואר 2018.

לפורמט בדיקה זה יש שתי אופציות: חידוש האישור השנתי ואו עמידה בתנאי מכרז במסגרת פנייה פרטנית למעונות יום, פנימיות.

המסמך ימולא ויאושר על ידי בודק שהינו מהנדס, ו/או ממונה בטיחות בעבודה ו/או ממונה בטיחות של מוסדות חינוך בעלי ותק של 5 שנים לפחות ואשר ביצע לפחות 50 מבדקים.

המסמך צריך לשאת את חתימת הבודק ואת חתימת מפעיל המסגרת. להלן תמצית הנתונים הנדרשים:

  • פרטים על הבעלות על הנכס.
  • מסגרת ממצאים הנוגעים למבנה ובהם:
  • מוכנות אמצעי כיבוי למניעת דליקות,
  • תעודת גמר למבנים )טופס אכלוס),
  • אישור על תקינות מתקני משחקים וספורט,
  • בדיקת יציבות מבנים (קונסטרוקטור),
  • סימון על פערי בטיחות במידה והתגלו וכן תיקונם ומתן אישור עורך המבדק לתיקונם.

קהל יעד

ריכוז האישורים הנדרשים ועריכת סיור באתר. לאחר מסירת הפערים שהתגלו, עריכת סיור מחודש עד לאפשרות למתן אישור.

תהליך העבודה

ריכוז האישורים הנדרשים ועריכת סיור באתר. לאחר מסירת הפערים שהתגלו, עריכת סיור מחודש עד לאפשרות למתן אישור.

יתרונות למתן אישור על ידי ממוני הבטיחות של י. דר בטיחות

לנו ניסיון רב שנים במתן אישורים למוסדות המתוקצבים הן על ידי משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים והן על ידי משרד האוצר. נשמח לצרף אתכם לקהל לקוחותינו.

קהל היעד

מידע נוסף

קהל היעד

כל מפעל המעסיק מעל 50 עובדים, או כל מפעל אשר נדרש על ידי מפקח עבודה ראשי בהתאם לרמת הסיכונים

מידע נוסף

חוק ארגון הפיקוח על העבודה התשי”ד 1954 קבע את המסגרות ונושאי התפקידים העיקריים לנושא הבטיחות בעבודה בישראל. החוק ראה בממונה הבטיחות בעבודה כאחד מהגורמים המרכזיים ליישום החוק. מתוקף החוק נוסחו “תקנות ארגון הפיקוח על העבודה (ממונים על הבטיחות עדכון מ 1996) אשר הגדירו את תפקיד הממונה על הבטיחות בעבודה. התקנות המתעדכנות מדי פעם לפי נושאים מגדירות את החוק על פי מונחים מעשיים שתמציתן: לשמש כיועץ לארגון (מעביד + הנהלה) בנושאים של חקיקה ותקינה בנושאי הבטיחות בעבודה. להטמיע את נושאי הבטיחות בעבודה על ידי הצפת המודעות לנושאי הבטיחות לפי מגוון כלים. הדרכות בטיחות בעבודה לקיום חוק מסירת מידע לעובד על סיכונים /מפגעים אפשריים ודרכי התמודדות ומנע לצמצום פגיעה. אתור מפגעים וסיכונים ומסירת מידע עליהם למעביד. לדרוש קיום של הסדרי בטיחות בכל היבט: במבנה, במיכון, בתהליכי עבוד וייצור, שימוש בחומרים וכד’. לטפל בנושאים של תאונות בעבודה, לתחקר, להפיק לקחים ולפרסם כפעולות מנע. לנסח הוראות בטיחות ולדרוש את ביצוען. במקרה של עובדים החשופים למפגעים כגון רעש/אבק וכ’ לדרוש מהמעביד בדיקות רפואיות. לדרוש מהמעביד זכות גישה למסמכים, מכונות, וכל אתר במפעל לצורך מילוי תפקידו. להורות על שילוט הולם כנדרש בחוק. הכנת תוכנית בטיחות ועדכונה במטרה לסייע לניהול מערך הבטיחות במפעל וזאת על ידי ריכוז נתונים מצטברים שלהלן תמציתם: עריכה של סקרי מפגעים וסיכונים מינוי נאמני בטיחות לסיוע מערך הבטיחות במפע ל, הנאמנים ישתתפו בוועדות בטיחות עריכת נהלים לאיתור וסילוק מפגעים אפשריים. ריכוז בדיקות ציוד תקופתיות ריכוז ניטורים לבדיקות סביבתיות ריכוז הדרכות בטיחות לקיום החוק למסירת מידע לעובד.

נשמח לשמוע מכם בכל נושא

Scroll to Top
Skip to content